Nissan X-Trail prøv den hos Autonorden

Med dette nye skud på stammen har Nissan trukket på det veletablerede DNA, som kendetegner alle de tre tidligere generationer af X-Trail: et muskuløst design, fleksibel anvendelighed og avancerede 4×4-egenskaber. Den nye X-Trail vil kunne fås med enten fem eller syv sæder.

Takket være alliancens nye CMF-C-platform, som byder på en avanceret konstruktion, innovation og avanceret teknologi, vil den nye X-Trail endnu en gang sætte nye standarder i crossover-segmentet. Et moderne og muskuløst design, som giver et robust, men moderne look

Både udvendigt og indvendigt afspejler den nye X-Trail bilens ånd – alsidig og eventyrlysten. Eksteriøret prydes af det flydende tag, V-motion-grillen og iøjnefaldende forlygter. Det er kombineret med muskuløse hjulkasser, der skiller X-Trail ud på vejen, aerodynamiske funktioner som eksempelvis “3D”-afdækninger til dækkene, et aktivt kølespjæld, som styrer luftstrømmen til motorrummet, en særlig udformning af A-stolperne, bundskjold, der styrer luftstrømmen under bilen, og et unikt “luftindtag”, som præcist leder luftstrømmen fra fronten til siderne af X-Trail.

Den nye X-Trail vil kunne fås i 10 karrosserifarver inkl. fem tofarvede kombinationer, så der i alt er 15 varianter at vælge imellem.

Nye drivlinjer til X-Trail

I første omgang kan du opleve den nye X-Trail med Mild Hybrid 1,5 L motor. Mild Hybrid teknologien giver momenthjælp ved acceleration, mens lithium-ion-batteriet og startgeneratoren optimerer motorstopsituationer til forbedre effektiviteten. Senere kommer

Senere kommer modellen med e‑POWER-drivlinjesystem.

e-POWER-systemet er eksklusivt for Nissan, og det er en unik tilgang til elektrificering, som giver en elbilsfølelse under kørslen, uden at man skal lade bilen op.

e-POWER-systemet i den nye X-Trail består af et batteri og en drivlinje med høj ydelse, som er integreret med en 1,5-liters benzinmotor med variabel kompression, en strømgenerator, en inverter og en elmotor forrest, som yder 204 hk (150 kW). Denne unikke drivlinje betyder, at kraften til hjulene udelukkende kommer fra en elmotor, hvilket giver øjeblikkelig og lineær respons ved acceleration.

CMF-C-platform

Ligesom den nye Nissan Qashqai er den helt nye X-Trail baseret på alliancens CMF-C-platform, som er en topmoderne konstruktion og teknologi i bilindustrien. Karrosseriet har fået flere letvægtskomponenter, og avancerede stanse- og svejseteknikker øger karrosseriets styrke samtidig med, at de også reducerer vægten. For første gang består bagklappen af kompositmateriale. For- og bagdøre, forskærme og motorhjelm er nu alle fremstillet af aluminium. Det bidrager til at give bilen raffinement, kørekomfort og respons, som typisk findes i højere segmenter, og det giver fremragende sikkerhed i tilfælde af en ulykke.

Den nye X-Trail er udstyret med et opdateret MacPherson-forhjulsophæng. Baghjulsophænget er en avanceret multi-link-konstruktion. Servostyringen er blevet opgraderet, så den leverer bedre respons.

Vigtige informationer om den nye X-trail

Book prøvetur